Mézsör készítésére szolgáló élesztő 50 l - mély - VÚ Dol.
Dolske mélyen erjesztő élesztő és tápanyag 50 liter mézsör készítéséhez
Dolske mélyen erjesztő élesztő és tápanyag 50 liter mézsör készítéséhez.
A Dolske mélyen erjesztő élesztőt a Doli Méhészeti Kutatóintézetben nemesítették, és megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik a magasabb alkoholtartalmú házi mézsör készítéséhez. Az élesztő sikeresen használható gyümölcsbor készítéséhez és a nem teljesen kierjesztett mézsör javításához is. Az élesztőkonzerv hosszú élettartamú. A Dolske élesztőt legjobb alacsonyabb hőmérsékleten (10-20 °C) tárolni. A tubus felnyitása után a tartalmát azonnal fel kell használni az erjesztéshez az útmutató szerint.Hogyan készítsen jó mézsört? - útmutató
- nem megfelelően beindított erjesztés – az erjesztést alacsony hőmérsékleten vagy rövid ideig végezték, ezért nem tartalmaz elegendő élesztőt- a teljes tápanyag mennyiség hozzáadása az erjesztőhöz a mézes oldat helyett
- nem megfelelő hőmérséklet az első erjedés során vagy ingadozó hőmérséklet (pl. fűtőtest mellé helyezés)
- a mézes oldat nem megfelelő főzése és a hab eltávolítása Ha a mézsör abbahagyta az erjedést és édes (abban az esetben, ha főzéskor a sűrűség nem haladta meg a 26-30 szacharométeres fokot), javasoljuk a mézsör átfejtését levegőztetéssel (ugyanúgy, mint az első fejtésnél) vagy levegővel való átbuborékoltatását, és 22-26 °C-on tartását. Ha alacsony az alkoholkoncentráció (11% alatt), a mézsör újra erjedésnek indul. Az erjedés befejezése után az első fejtést az útmutató szerint végezzük. Ha 50 liternél kisebb mennyiséget készítünk, használjuk fel az összes élesztőt, de csak a tápanyag egy részét (0,3 g/liter). Élvezze a minőségi cseh házi mézsört a Dolske mélyen erjesztő élesztő és tápanyag 50 liter mézsör készítéséhez termékünknek köszönhetően.
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés