Élesztő mézsör előállításához 50 l - mély - VÚ Dol.
Dolsk mélyerjesztő élesztő és tápsó 50 liter mézsör előállításához
Dolsk mélyerjesztő élesztő és tápsó 50 liter mézsör előállításához. A Dol mélyerjesztő élesztőt a dol-i Méhészeti Kutatóintézetben tenyésztették ki, és megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik a magasabb alkoholtartalmú házi méz előállításához. Az élesztő eredményesen használható a gyümölcsbor előállításában és a nem erjesztett mézsör korrekciójában is. A konzerv élesztőnek hosszú az eltarthatósága. A Dol élesztőt legjobban alacsonyabb hőmérsékleten (10-20 °C) tárolni. A tubus felnyitása után a tartalmát az utasításoknak megfelelően azonnal fel kell használni az erjesztéshez.
Hogyan készítesz egy jó mézsört? - utasítás
- nem kellően erjesztett kovász – a kovászt alacsony hőmérsékleten vagy rövid ideig hagyták, ezért nem tartalmaz elegendő élesztőt- a mézes oldat helyett a tápsó teljes adagjának hozzáadása a kovászhoz
- elégtelen hőmérséklet az első fermentáció során vagy ingadozó hőmérséklet (pl. fűtőtest közelében)
- a mézoldat elégtelen főzése habeltávolítással Ha a mézsör leállt az erjedéstől és édes (ha a sűrűsége főzés közben nem haladta meg a 26-30 szacharometrikus fokot), javasoljuk, hogy a mézsört levegőztetéssel kavargassa (mint az 1. palackozásnál), vagy levegővel buborékoltassa, és hagyja kb. 22-26 °C. Ha az alkoholkoncentráció alacsony (legfeljebb 11%), a mézsör erjed. Az erjedés befejezése után az 1. palackozással folytatjuk az utasítások szerint. 50 liternél kevesebb sörfőzés esetén használja az élesztőt, de a tápsónak csak egy részét (0,3 g/1 liter). Kényeztesse magát minőségi cseh házi mézsörrel a Dolské mélyerjesztő élesztőnek és tápsónak köszönhetően 50 liter mézsör előállításához.
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés