Mézsör készítéséhez való élesztő 50 l - VÚ Dol.
Dolski élesztő és tápanyag 50 liter mézsör készítéséhez
Minőségi Dolski élesztő és tápanyag 50 l mézsörhöz. A Dolski élesztőt a Doli Méhészeti Kutatóintézetben (Výzkumný ústav včelařský s.r.o.) nemesítették, és ideális tulajdonságokkal rendelkezik a kiváló cseh mézsör készítéséhez. Az élesztő gyümölcsbor készítéséhez is használható. Az élesztőkonzerv hosszú élettartamú. A Dolski élesztő leginkább alacsonyabb hőmérsékleten (10-20 °C) tárolható. A tubus felnyitása után a tartalmát azonnal fel kell használni a mellékelt útmutató szerint.Hogyan készítsen jó mézsört? - útmutató
A leggyakoribb hibák, amelyek a sikertelen mézsör készítés okai:- nem megfelelően erjesztett erjesztőanyag – az erjesztőanyagot alacsony hőmérsékleten vagy rövid ideig tartották, ezért nem tartalmaz elegendő élesztőt
- a teljes tápanyag mennyiség hozzáadása az erjesztőanyaghoz a mézes oldat helyett
- nem megfelelő hőmérséklet az első erjedés során vagy ingadozó hőmérséklet (pl. fűtőtest mellé helyezés)
- elégtelen főzése a mézes oldatnak a hab eltávolításával Ha a mézsör abbahagyta az erjedést és édes (abban az esetben, ha a főzés során a sűrűség nem haladta meg a 26-30 szacharométeres fokot), javasoljuk a mézsör átfejtését levegőztetéssel (ugyanúgy, mint az első fejtésnél) vagy levegővel való átbuborékoltatását és 22-26 °C-on tartását. Ha alacsony az alkoholkoncentráció (11% alatt), a mézsör újra erjedésnek indul. Az erjedés befejezése után az első fejtést az útmutató szerint végezzük. Ha 50 liternél kevesebb mézsört főzünk, használjuk fel az összes élesztőt, de csak egy részét a tápanyagnak (0,3 g 1 literre).Élvezze a minőségi cseh mézsört a Dolski élesztő és tápanyag segítségével, amely 50 liter mézsör készítéséhez elegendő.
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés

































































































































































































