Invertofix 105 g (250 ml oldat)
Invertofix 105 g
Az Invertofix asztali cukor invertcukorrá történő átalakítására szolgál. Az Invertofix gazdaságos és egyszerű használatának köszönhetően friss, minden szükséges összetevőt tartalmazó táplálékot biztosíthatunk a méhcsaládnak. Emellett szabályozza a kész invertcukor savasságát, így ideális a méhek téli etetéséhez és tavasszal a rajok stimulálásához. Az Invertofix olyan termék, amelynek köszönhetően az invertcukorral történő etetés akár 30%-kal olcsóbb, mint az invertcukor megvásárlása. Az asztali cukor önmagában nagyon gyorsan kristályosodik, különösen az alacsony őszi és téli hőmérsékleten. Ez jelentős kockázatot jelent a méhcsaládok elvesztésére, mivel a kikristályosodott táplálék már nem hasznosítható számukra. A méhek táplálékigénye az évszaktól függően változik. A kész Invertofix termék univerzális megoldás, amely független az évszaktól. Télen a méhcsalád elraktározhatja a sejtekbe, mivel konzisztenciájában a mézre hasonlít, támogatja a jó emésztést, és az alacsony hőmérséklet hatására nem kristályosodik. Tavasszal viszont kiválóan stimulálja a méhcsaládot és támogatja a tavaszi fejlődést. Fruktóz- és glükóztartalmával utánozza a nektár jelenlétét. Az ilyen típusú táplálékkal etetett méhcsaládok nemcsak tökéletesen áttelelnek, hanem tavasszal is teljes erőben vannak a következő szezon indításához.105 g, ami 250 ml Invertofix oldatnak felel meg
ALKALMAZÁSI ELŐNYÖK
• a szirup a kaptárban történő telelés során nem kristályosodik,
• nincs káros HMF az elkészített szirupban,
• nem terheli a méhek emésztőrendszerét, pH-ja hasonló a mézéhez,
• csökkenti a méhek "fáradtságát" a szirup feldolgozása során,
• egészségesebb és hosszabb életű méhek,
• a méhek etetési költségeinek átlagosan 30%-os csökkentése.
ÖSSZETÉTEL
Cukor, Saccharomyces cerevisiae-ből nyert természetes enzim, adalékanyagok és segédanyagok
ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ
A cukorszirup készítésekor nagyon fontos a lehető legjobb minőségű cukor választása (finomított cukor, kristálycukor, feldolgozatlan cukor, lehetőleg gyógyszerészeti cukor).
Töltse fel a palackot a jelzett vonalig (fehér pont a palack nyakán) vízzel. Alaposan rázza 30 másodpercig. Hagyja állni 10 percig. Újra rázza legalább 30 másodpercig, amíg a termék teljesen fel nem oldódik. A kapott oldatot hűvös helyen tárolja, például hűtőszekrényben (ne fagyassza le), és 60 napon belül használja fel.
A kapott INVERTOFIX oldatot használja fel az invertcukor szirup készítéséhez. Függetlenül attól, hogy 1:1 vagy 3:2 arányú szirupot készít, adjon 5 ml INVERTOFIX oldatot minden kilogramm cukorhoz. A szirup hőmérséklete nem haladhatja meg a 45 °C-ot. Keverje jól össze, és hagyja állni a szirupot 16-24 órán keresztül +20 - +40 °C-on. Ezen idő elteltével megetetheti a méheket.
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés