oxálsav-szublimáló - Varrox - Oxavar
OXAVAR - Varrox - oxálsav-szublimáló
Az Oxavar párologtató a német gyártó eredeti Varrox párologtató továbbfejlesztett változata. Az Oxavar párologtató oxálsav-dihidrát párologtatására szolgál. A por formájú sav melegítéssel párologtatható. A készülék autóakkumulátorról (12 V, 40 Ah-nál nagyobb kapacitású akkumulátorok ajánlottak) működtethető. A készülék teljesítménye 150W.
Alkalmazáskor mindig ügyeljen arra, hogy az Oxavar a kaptár aljára kerüljön, mivel a elpárolgott sav felfelé száll. Az Oxavar készüléket mindig biztonságos távolságban helyezze el a viasztól és más gyúlékony anyagoktól (legalább 2 cm). Az Oxavar akár 400 Celsius-fokos hőmérsékletet is elérhet. Ha a kaptár fa részeihez túl közel helyezi, a fa elsötétedését vagy megfeketedését okozhatja, ezért ajánlott az Oxavar és a fa közé megfelelő szigetelő betétet helyezni (például fémlemez darabot vagy nem gyúlékony szigetelő vattát).
Adagolás: Általában az egyszintes kaptárakhoz 1 g savat (1 kiskanál), a két- vagy többszintes kaptárakhoz 2 g savat (2 kiskanál) használunk. 1 gramm egy kiskanálnyi lazán szórt sav ("nem tömörített, púpozás nélkül"). A pontos adagolásról mindig egyeztessen állatorvosával.
A kezelést a méhek alacsony aktivitása idején kell végezni, amikor a legtöbb méh a kaptárban tartózkodik, de a kezelés során a hőmérséklet ne legyen 2 Celsius-fok alatt. A kezelés előtt megfelelően zárja le a kaptárt, hogy a savgőzök minél lassabban távozhassanak. A kaptár alját is zárja le, hogy korlátozott mennyiségű friss levegő jusson be, ami hígítaná a gőzöket. A sav elpárologtatási ideje kb. két és fél perc, ezután kapcsolja ki a készüléket, és hagyja a kaptárban további két percig (amíg lehűl). Ezután vegye ki és zárja le a kaptár alját. További tíz perc elteltével nyithatja ki a kaptárt.
A csomag tartalma:
- Oxavar készülék
- Két etető kanál
- Védőszemüveg
- Légzésvédő szűrőkkel
- Védőkesztyű
Vélemények
Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be a vélemény hozzáadásához. Belépés

































































































































































































